Tubantino presenteert bijzondere première

Tubantino presenteert bijzondere première

Geplaatst in: Nieuws | 0

De artiesten van Jeugdcircus Tubantino beleven op de zolder van hun weeshuis in Oldenzaal bijzondere momenten. Zaterdag 16 juni om 19.00 uur gaat de nieuwste show van Jeugdcircus Tubantino, ‘Op zolder’ bij stadstheater De Bond in Oldenzaal in première. Kom kijken naar de doldwaze avonturen en geniet van een wervelende show bestaande uit (lucht)acrobatiek, éénwieleren, koorddansen en jongleren.

Dat circus een feest is voor iedereen blijkt nogmaals op zondag 17 juni om 14.30 uur. Jeugdcircus Tubantino biedt dan namelijk visueel gehandicapten de mogelijkheid om ook de show te beleven. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Komt het zien! en Arlette Hanson van Wintercircus Arlette Hanson.

Voor aanvang van de voorstelling is er voor de bezoekers de mogelijkheid om de piste voelen. Dit gebeurt op een ‘voelplein’ met maquettes van het decor en de attributen. Ook worden de bezoekers meegenomen in de piste om de materialen en de kostuums te voelen.

De voorstelling zelf wordt via live audiodescriptie verteld door de blindentolk van Stichting Komt het zien! De gehandicapte bezoeker krijgt hiervoor een draadloze hoofdtelefoon op en kan daarmee alles live volgen.

In Nederland is Jeugdcircus Tubantino het allereerste jeugdcircus dat de visueel gehandicapte medemens deze mogelijkheid aanbiedt. In de regio is de audiodescriptie die Jeugdcircus Tubantino aanbiedt zelfs uniek.

Kom langs en geniet van de avonturen van Jeugdcircus Tubantino. Kaarten voor de voorstellingen op 16 en 17 juni zijn te koop via Stadstheater De Bond (0541-539190 / www.stadstheaterdebond.nl) of klik hier.