Basisvaardigheden

Naast het disciplinegericht trainen van bijvoorbeeld trampoline en jongleren zijn er binnen TwoB 10 basisvaardigheden waar aandacht aan besteed wordt om de lichaamsbeheersing te verbeteren: kracht, lenigheid, vallen en landen, explosief bewegen, uithoudingsvermogen, expressie, coördinatie, basis soloacrobatiek, spanning en evenwicht.

Circusopleiding

Daarnaast is TwoB er ook voor mensen die door willen stromen naar het professionele circusveld en na hun middelbare school een hbo circusopleiding willen gaan volgen. Leerlingen met deze wens krijgen een persoonlijk leertraject en een intensievere training. TwoB richt zich hierbij op de breedste vorm van circus waarbij alle gewenste cross-overs gemaakt kunnen worden. Hiervoor is het van belang aan te sluiten bij de lesprogramma’s van de hbo-opleidingen. De verschillende lesplannen en leerlijnen zijn dan ook bekeken en bekritiseerd door de beide hbo circusopleidingen van Nederland.

Ontstaan TwoB

Circusgroep TwoB is ontstaan naar aanleiding van een onderzoek over circustheater in Nederland door het Fonds Podiumkunsten. Een belangrijke conclusie van dit onderzoek was dat de aansluiting tussen jeugdcircussen en hbo-opleidingen verbeterd kan worden. Om deze aansluiting te verbeteren is TwoB begonnen met een groep die zich primair richt op talentontwikkeling.