CFI: de eerste maand zit erop

Geplaatst in: Nieuws | 0

De eerste maand van het project ‘Circus: een feest voor iedereen’ zit er al weer op. Er zijn al een aantal erg mooie activiteiten langsgekomen waarbij zowel de circusartiesten, als –docenten als de deelnemers met warme herinneringen naar terug kijken.

Begin juni was Demiori aanwezig met een circusspeelplaats bij het Scholtenhagenfestival. Dit festival stond in het teken van het goede doel Stichting Leergeld. Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen en heeft vele lokale afdelingen. Ook bij de circusspeelplaats op het festival was duidelijk geen sprake van sociale uitsluiting. Jong en oud gingen samen aan de slag met het onder de knie krijgen van verschillende circuskunsten.

Circusgroep TwoB heeft bij de Molenkamp een bezoek gebracht aan 5 woonkamers om daar voorstellingen en workshops te verzorgen. De acts waren speciaal aangepast aan de beschikbare (lage!) ruimte. Daarnaast waren de workshops speciaal aangepast zodat senioren veilig circus konden beleven. Vooral de interactie tussen de artiesten en bewoners maakte de dag uiterst succesvol. Volgens de Molenkamp ‘smaakte het naar meer’, aldus de coach dagbesteding.

Ook op verschillende andere plekken waren circusactiviteiten georganiseerd waarbij verscheidende sociale doelgroepen centraal stonden. In Stadstheater de Bond presenteerde jeugdcircus Tubantino haar nieuwste voorstelling aan blinden en slechtzienden. Voor aanvang van de voorstelling konden bezoekers terecht op een voelplein waar circusmateriaal en decor gevoeld kon worden. De voorstelling zelf werd live via audiodescriptie verteld door een blindentolk. Op de Twentse Zorgcentra locatie Losserhof was het een week eerder de beurt aan Clown Spruit om bij maar liefst 8 groepen langs te gaan en een lach op het gezicht van de bewoners te toveren. Beide partijen zouden hiervan graag een herhaling zien en strooiden rond met termen als ‘wauw’ en ‘geweldig’. De maand werd op het Hulsbeek afgesloten met een optreden en workshop van circusgroep TwoB tijdens de Samenloop voor Hoop een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt stilgestaan bij kanker.