CFI: september en oktober

Geplaatst in: Nieuws | 0

Ook in de maanden september en oktober hebben vanuit het CFi project meerdere circusactiviteiten plaatsgevonden. Zo was er voor de kinderen die een Verjaardagsbox ontvangen in september en oktober een set jongleerballen aan hun box toegevoegd. Daarnaast kon er een waardebon voor een gratis training bij jeugdcircus Tubantino worden gevonden.

Eind september was circustheaterbureau Demiori te gast bij Stichtig Impuls die met een groep inburgeraars wekelijkse ontmoetingen organiseert bij voetbalvereniging de Esch. De volwassenen moesten even de kat uit de boom kijken, maar gingen daarna enthousiast aan de slag met de verschillende onderdelen. Vooral het koorddansapparaat lonkte. Na enkele gezamenlijke acrobatische piramides en een workshop jongleren was er tijd voor de evenwichtsonderdelen zoals het koorddansen en konden de deelnemers aan het eind ook nog hun trucs aan elkaar tonen.

Op 2 oktober was het de beurt aan het RIBW om te mogen proeven aan CFI. De deelnemers, elk met een psychische of psychiatrische beperking, konden zich opgeven voor 2 workshops: jongleren en clownerie. Allereerst was het de beurt aan de jongleur om de deelnemers de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Na een gezellige pauze kwam clown Spruit langs om samen met de deelnemers de lachspieren hun werk te laten doen en de kunst van de clownerie te ontdekken.

In dezelfde maand was circusgroep TwoB te gast bij de Boerderijcampus om daar de aanwezige kinderen te voorzien van een circusworkshop. De Boerderijcampus is een zorgboerderij met 3 locaties en van alle locaties konden de kinderen meedoen. Vele verschillende cirucsonderdelen kwamen aan bod, waaronder: koorddansen, acrobatiek, jongleren, devilstick, diabolo, rola rola en balance boards. Vol trots lieten de kinderen zien wat ze geleerd hadden op deze geslaagde middag.

Tenslotte was CFI in de herfstvakantie aanwezig bij stichting Veertienrond op het Hulsbeek. Deze zorgaanbieder richt zich op kwetsbare kinderen/jongeren in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar. Er werd een succesvolle circusspeelplaats georganiseerd voor alle kinderen die dag aanwezig waren. De nadruk lag op trucs waarvan de eerste stap voor iedereen haalbaar is en deze per individu indien gewenst steeds moeilijker maken. Hierdoor kon iedereen op zijn of haar eigen niveau aan de slag terwijl het gevoel van succes bij de verschillende circusonderdelen aldoor aanwezig was.