CFI in juli

Geplaatst in: Nieuws | 0

In juli hebben er in de het kader van ‘Circus: een feest voor iedereen’ weer een aantal mooie circusactiviteiten de revue gepasseerd.

Begin juli was het Deense jeugdcircus Kaephoj in Nederland. Ze hadden hun tent opgeslagen op het grasveld aan de Operalaan en gaven vanuit daar meerdere voorstellingen, waaronder ook een voorstelling samen met jeugdcircus Tubantino. Daarnaast waren er 3 voorstellingen voor sociale doelgroepen die goed lieten zien dat circus inderdaad voor iedereen is. Op 2 juli werd er opgetreden op de Molenkamp en de Zonnestraal voor de bewoners van Zorggroep Sint Maarten en een dag later gingen de Denen op bezoek bij de Twentse zorgcentra locatie de Losserhof. Er werd flink genoten van de gepresenteerde acts door de jeugdige artiesten.

Circus Tijdgeest uit Enschede bezocht in juli Oldenzaal voor een workshop op maat vanuit stichting Impuls. Tientallen kinderen kregen 2 uur lang workshops in disciplines als eenwielfietsen, kogellopen, jongleren en koorddansen op het zonnige plein bij de Syrisch Orthodoxe kerk. Ook de kinderen van het bijzonder onderwijs de Windroos maakten kennis met een leuke circusactiviteit. Makker op Maat kwam langs voor een workshop circustheater waarin clownerie centraal stond.

Tenslotte was er nog de bijzondere voorstelling van Wij3 waarin de drie lokale clowns, Peer, Spruit en ZoZo het publiek in 40 minuten meenemen in hun vrolijke avonturen. Het publiek waren in dit geval bewoners van de Twentse Zorgcentra. Uit de voorstelling blijkt dat echt iedereen bijzonder is en dat we niet zonder elkaar kunnen. Het was dus weer genieten geblazen.