CFI in augustus

Geplaatst in: Nieuws | 0

De zomervakantie zit er weer op en ook in deze periode hebben er aantal mooie circusactiviteiten plaatsgevonden in het kader van ‘Circus: een feest voor iedereen’.

Halverwege augustus, op een zonnige woensdag, vond er bij de AZC in Almelo een bijzonder geslaagd project plaats. Circustheaterbureau Demiori kwam met een aantal artiesten en docenten langs bij het asielzoekerscentrum ook daar een heuse circusdag op poten te zetten. Voorafgaand aan het project hebben beide partijen intensief contact gehad om tot een passende invulling voor de verschillende doelgroepen te komen. Voor kinderen, jongvolwassenen en de volwassenen waren er circusworkshops op hun niveau. Aan het einde van de dag was het tijd voor de circusvoorstelling waaraan alle deelnemers die dat wensten mee mochten doen en ook een aantal artiesten van Demiori hun kunsten toonden. Vooral de vuurspuwdemonstratie viel bijzonder in de smaak. Ondanks de aanwezig taalbarrière was het een bijzondere dag en bleek maar weer eens dat circus prima uitgelegd kan worden met laten zien en het nodige handen en voetenwerk. Extra leuk was dat de AZC zelf ook voor extra aankleding had gezorgd. Zo konden de kinderen geschminkt worden en was er een ijscokraam geregeld. Tussen de middag werd Demiori verrast met een heerlijke lunch gemaakt door een aantal Iranese bewoners, wat een dag vol verbroedering door middel van circus helemaal compleet maakte.

Een andere leuke circusactiviteit werd deze maand georganiseerd door circusgroep TwoB in samenwerking met stichting OKids. Enkele leden van TwoB hebben de slotdag van de vele zomeractiviteiten van OKids een extra tintje gegeven door circusworkshops te verwerken in het thema van OKids. Aan het einde konden de kinderen de slechterik verslaan door middel van geleerde circustrucs. TwoB is blij deze bijdrage te hebben kunnen leveren aan OKids aangezien deze stichting zich richt op kinderen in Oldenzaal en in het bijzonder kinderen waarvan de ouders het minder breed hebben en bijvoorbeeld niet op vakantie gaan. De activiteiten die ze organiseren zijn daarom erg laagdrempelig en zeer passend binnen het thema ‘Circus: een feest voor iedereen’.

De Verjaardagsbox richt zich eveneens op kinderen in een moeilijke financiële situatie.  In een periode van 3 maanden, startend in de maand augustus, vinden alle kinderen die in Oldenzaal een verjaardagsbox ontvangen een set jongleerballen en waardebon voor een gratis training bij jeugdcircus Tubantino in hun box.